Het is natuurlijk niet helemaal eerlijk om jullie lekker te maken met praten over pumpkin pancakes besmeerd met pumpkin sauce (zie vorige blog) zonder het recept te delen.
Dus bij dezen!
Het recept voor de pannenkoekjes (vroeger noemden we dit soort dingen drie-in-een-pan, omdat je ze, inderdaad, met drie tegelijk in de pan bakt) is gebaseerd op een recept van Dana Jacobi voor sweet potato pancakes. Ik heb het hier en daar aangepast. Uiteindelijk is dit er van over:
Mix 1 cup pompoen puree (uit blik of zelfgemaakt door een pompoen gaar te stomen en te pureren) met 2 eetlepels kokos olie. Voeg al roerend met een garder 1 cup melk, 2 eieren, 2 eetlepels honing en 1 theelepel vanille extract toe.
Voeg daarbij: 1.5 cup volkoren meel, 1 eetlepel baking powder 1/2 theelepel zout en 1 theelepel pumpkin pie spices (kaneel of speculaas kruiden werken ook!) en roer dit door elkaar met een spatel.
Bak de pannenkoekjes, met drie tegelijk, in een ingevette pan. Schep daarvoor hoopjes van ongeveer 1/4 cup deeg in de pan. Beide kanten bakken, zoals je dat gewoon bent met een pannenkoek.
Voor de saus mix je 1 cup pompoen puree met 1/2 theelepel citroensap, 2 eetlepels honing, 3 eetlepels maple siroop en 1/2 theelepel pumpink pie spices (kaneel of speculaas kruiden kan ook). Gewoon even roeren en je bent al klaar. Easy peasy.
Tip: verdubbel het recept van de pannenkoekjes. Je bent even wat langer aan het bakken, maar ze gaan er in een rot tempo door heen kan ik je verzekeren! Blijft er toch nog wat over? Vries ze in en gooi ze later die week even in de broodrooster voor een supersnel ontbijtje.
Geniet ervan!